Aceste pungi de plastic, unde le aruncam si de ce sa le aruncam? Se recicleaza aceste pungi de plastic? Unde, cand, cum si in ce se transforma faimoasele pungi de plastic? Si cat ne costa pungile astea de plastic, in bani si in viata sanatoasa?
Daca totul devine prea complicat pentru noi, uitati ce solutii au gasit niste minti creative, si ma pot lauda ca unul din proiecte l-am pus deja in practica, crosetatul cu fasii de plastic, fasii care normal, provin din pungi de plastic. Dar a mai aparut o idee si anume, fuzionatul pungilor de plastic (acasa, cu ajutorul fierului de calcat) pentru a da nastere unei folii de plastic mai groase, prin urmare mai rezistente, cu care puteti crea tot felul de chestii, de la husa ptr laptop la geanta pentru mesageri si mai stiu eu ce. Trebuie doar nitica indemanare si bineninteles niste pungi de plastic.
Ia aruncati un ochi aici va rog, sa vedeti videoclipul in care niste obosite si folosite pungi de plastic, au o sansa la o a doua viata, videoclip care e mai mult decat bine explicat si foarte inspirat.
Have fun, dar nu ardeti casa in proces va rog.
Si aici puteti vedea mandria si bucuria ochilor mei, primul meu cosulet crosetat din pungi de plastic! (nu va fie frica, nu musca).
Ah! Si nu va fie frica sau rusine sa cumparati sacosi de rafie si sa le carati cu voi in geanta, pentru eventualele cumparaturi care apar pe traseu. Numai aia 50 de bani ( sau si mai mult, de ex la un supermarket K... sacosa mica e 57 de bani iar cea de rafie e 2.39 RON) dati pe punga de plastic ar trebui sa va motiveze. Eu asa fac, si de fiecare data cand ma intorc de la magazin, banutii care nu s-au risipit pe punga de plastic merg la pusculita. E amuzant si elementar.
10 drumuri la mag = 10 pungi (sau 20) = 5 RON (10) = 50.000 (100.000) lei vechi = 2 (4) paini
Puteti merge chiar un pas mai departe si sa va faceti voi acasa sacosele, daca stapaniti cat de cat masina de cusut. Satisfactia va fi mult mai mare decat v-ati imagina. Ganditi-va la asta de fiecare data cand vedeti agatata in copac cate o ramasita a unei pungi de plastic, sau in mare cand intrati cu fetita sau baietelul, sau la balaceala din raul de la bunici, (asta daca mai aveti curajul sa intrati in apa!). Acum 15 ani parca mai puteam trage o balaceala fara sa ies cu cate o mizerie de plastic agatata de picior . Din pacate nu mai este cazul...
Si am mai observat ceva, pana acum puteai sa mori si nu dadeai de o punga biodegradabila. Cum a dat guvernul legea, cum problema s-a rezolvat, si au aparut! DECI SE POATE DAR NU SE VREA! Pai trebuie sa se vrea, si trebuie ca noi sa ii facem sa vrea!
Spuneti nu pungilor de plastic!
Date aproximative:
Se degradeaza in 50 - 100 ani
Ajung in alimetatia animalelor
Legate una de alta ar pute inconjura globul de 37 de ori
Reciclare unei tone = 4000 $
Elibereaza toxine in contact cu mancarea
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu