joi, 3 decembrie 2009

Reciclarea sau reutilizarea sticlelor de plastic

Problema: am multe bidoane si sticle din plastic. De ce asta? Ca doar nu sunt asa nebuna dupa apa in bidoane de plastic, trebuie sa dau bani pe ea, ca sa nu mai vorbim de caratul ei! Sa va spun de ce am asa de multe: apa de la robinet are un aspect nu foarte limpede, si am fost avertizata si de locatarul precedent in privinta folosirii ei. Nici macar la gatit nu ma risc sa ma folosesc de ea. Nu pot sa imi dau seama de ce, pur si simplu apa de baut galbuie nu-mi inspira incredere!
I just hate it! Deci cumpar apa la bidon. Si balconul se umple de bidoane de plastic. Le-as putea recicla nu? Logic, da? Da, da. Unde? Unde e ghena pentru peturi? Nu am gasit-o inca. Dar mai e timp. Hmm, dar si treaba asta cu containerul ptr peturi pute. Nu ar trebui. Dar o face, pute. De ce pute? Pentru simplul fapt ca au aparut marturii ale unor cetateni ingrijorati, marturii care atesta ca bidoanele de plastic din containerul de colectare a peturilor sfarsesc la groapa de gunoi comuna, in loc sa ajunga in vreun centru de colectare si reciclare.!? WHAT? Bidoanele de plastic sunt colectate selectiv dar sunt aruncate la un loc cu toate celelalte gunoaie? OH MY GOD? can that be true?
Ha ha, hai sa lasam sarcasmul deoparte, astept dovezile filmate, sau inregistrate, o marturie oculara ceva, totusi nu putem acuza autoritatile de asa ceva fara dovezi, nu?
Si sa revenim la ce putem recicla sau reutiliza noi, in ograda noastra, cu peturile noastre proprii si personale, inainte sa le dam pe mana colectarii "diferentiate":
-se poate economisi apa punand o sticla de apa de doi litri plina, inchisa, in rezervorul de apa de la toaleta,
- se poate face o palnie,
- putem face o capcana ptr insecte,
- sau un trepied ptr camera,
- putem distruge buruienile selectiv , fara a dauna verdetii din jur,
- se poate face o mini sera,
- putem hrani pasarelele.
Interesati? Aveti aici videoclipul cu explicatiile.
Si nu uitati, nu aruncati daca puteti sa creati!
Reciclati si creati!


Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails