marți, 4 august 2009

Apa sterila instant

Si mai mult decat atat poate fi folosita orice sursa de apa la indemana, iti trebuie doar sticla cu filtrul respectiv,care costa 150 usd si se cheama "LIFESAVER Hydrocarry UF", care se bazeaza pe nanotehnologie. Ce? O vroiati gratis? 150 de usd nu-s multi deloc ptr 4000 de litri cat are garantie filtrul. Trebuie luat in calcul si faptul ca pana acum nici macar nu a fost disponibil civililor ci doar soldatilor, se poate achizitiona de catre omul de rand doar din martie 2009.
Aceasta inventie ii apartine lui MichaelPritcard, aveti profilul acestuia si videoclipul de prezentare pe http://www.ted.com/talks/michael_pritchard_invents_a_water_filter.html.
Tot pe TED ve-ti gasi o multitudine de oameni de stiinta cu foarte multe idei extraordinare care de-abia asteapta sa fie puse in practica. Lipsesc, uneori, doar banii si oamenii dispusi sa puna umarul.
Despre "Lifesaver bottle" gasiti informatii tehnice si articole din presa pe http://www.lifesaversystems.com/hydrotech.html
As vrea sa v-o pot recomanda personal, dar asta poate ceva mai incolo, dupa ce o voi achizitiona. Daca nu ma insel sticla de 2 litri disponibila momentan se poate inlocui si cu o canistra de 25. Asta ca sa nu faci prea multe drumuri pana la paraul/lacul/balta Olt, Prut, etc.
scepticul ar spune "De ce ne-ar interesa asa ceva?" (Sper sincer ca nu v-ati pus intrebarea asta!) Adica nu traim intr-o tara din lumea a treia si nici dezastre prea mari nu am suferit, ati putea spune. Dar ce spunem de poluarea din ape, care in tarile civilzate atinge cote ingrijoratoare? Sa mai vorbim de consumul de apa care e intr-o crestere alarmanta? De costurile apei? Hmm.. astept dispozitivul family size care sa-mi recicleze apa menajera si sa o transforme in potabila. Ptr ca asta e promisiunea acestei sticlute, apa potabila din ORICE sursa de apa, filtreaza si virusul polyo si esterichia coli si nu numai dupa 4 filtrari consecutive ar face si urina potabila dar nu se recomanda decat in situatii de criza. Eu sunt convinsa.
Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails