miercuri, 1 iulie 2009

Sistem de parcare automatic prin rotatie verticala!

Foarte ingenioasa inventia!
Un sistem de parcare automatizat bazat pe ideea caruselului! Unii spun ca e inconvenient. Eu spun ca ideea trebuie studiata ptr a i se ameliora defectele si are un mare potential. Adica 7 locuri de parcare in loc de 4, mai mult sau mai putin. Nu am facut masuratorile exacte, poate chiar in loc de 2.
Ma gandesc la cat spatiu verde ne-ar salva, in primul rand, daca ar fi implementat la supermarketuri, la agentiile guvernamentale, sau oriunde au parcari imense de ciment care ne sufoca verdeata. Nu cred ca va putea fi implementat in gradina cat de curand, din simplul motiv ca in cazul in care se blocheaza se repeta povestea cu liftul blocat dar mai putin grav, in sensul ca sunt doar niste masini, nu fiinte umane, dar poate prezenta un inconvenient sa ai masina blocata in aer. Si atunci ar trebui sa existe si o firma de intretinere care in cazul blocarii sa ofere la schimb o masina pana se rezolva. Dar sunt convinsa ca japonezii au luat si asta in calcul. As vrea sa vad la noi ce va iesi.In fine. Dulce Romanie. I love my country.
Acest sistem ar putea fi incorporat cu si mai mare succes in parcari subterane. Caci chiar nu avem nevoie pe langa gingatii zgarie nori si de masini atarnate in aer.
Dupa cum vad eu situatia, problema este ca sunt atatea inventii minunate care pot ajuta omenirea, si totusi ele nu ajung la mase, lucru care este teribil, daca stai sa te gandesti mai bine.
De ce nu ajung la noi ideile bune, de ce nu sunt puse in practica? Si nu ma refer doar la tarisoara mea. Acum avem aceasta importanta cale de comunicare, intenetul, care ar trebui sa fie folosita ptr a deveni mai avansati, nu doar ca sa pierdem timpul liber, adica in loc de junk TV. Exista lucruri minunat de educative pe net si ar trebui sa ne folosim de ele, sa le dam mai departe, sa ne dezvoltam constiinta sociala.
Acum va las, ma duc la soare si la verde!

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails