luni, 30 noiembrie 2009

Arta de a reutiliza





Cum poti reutiliza/recicla/refolosi creativ? Oricum. Ce poti reutiliza/recicla/refolosi creativ? Aproape orice. Ce ai nevoie ca sa reutilizezi/reciclezi/refolosesti creativ? Indemanare si vointa. Nimic altceva.
Reutilizarea sau refolosirea obiectelor a devenit o arta, asta e miscarea de moment, care speram sa nu se opreasca in curand: redu,recicleaza, reutilizeaza. Nu arunca daca poti crea! Reutilizeaza si creaza!
Astazi va vor incanta ochii cateva dintre lucrarile artistei Laura Cahill , care s-a gandit sa refoloseasca "doar" niste carti vechi pentru a crea obiecte de design. Sper ca lucrarile ei sa va foloseasca drept inspiratie, precum am mai spus: nu arunca daca poti crea!


marți, 24 noiembrie 2009

Pungi de plastic ucigase!




Se poate sa facem cumparaturi in pungi si plase si sacose reciclabile? Da se poate!
Are rost sa mai dezbat problema? Caci am mai dat peste un site ce discuta despre problema otravirii planetei cu pungi de plastic, si am vazut un minunat slideshow care mi-a crescut tensiunea. Ce este asa de greu omule, romane, in a-ti lua sacosa de rafie sau de bumbacel, in geanta sau in masina, ca sa nu mai inghiti atatea pungi de plastic aiurea? Ce este asa de greu?
LENEA SI NEPASAREA , asta e, de care ne-am saturat, ca o vezi de la groapa de gunoi pana la cele mai inalte etaje ale cladirilor de afaceri.
Uita-ti-va la slideshow, pozele cu animale strangulate in pungi de plastic, POATE o sa va faca sa va razganditi si sa faceti un efort. Ce ati spune daca ati vedea asa ceva la gradina zoologica cand mergeti cu copilul, un animal in chinurile mortii de la o nenorocita de punga de plastic?!
Solutia e doar una: NU MAI CUMPARATI PUNGI DE PLASTIC! Caci acum aveti alternativa la pungile de plastic chiar in magazin, in cazul in care a voastra punga reciclabila ati uitat-o acasa!




luni, 2 noiembrie 2009

Magazine de haine Second Hand in Bucuresti

Si asa a inceput nebunia. Sunt de putin timp aici, cumpar de mult timp haine second hand (mai putin vintage) si nu mi-e rusine. De ce mi-ar fi? In afara de preturile joase pe care le gasim in second hand, am gasit haine de o caliate net superioara celor din magazinele cu haine noi, adevarate chilipiruri. Astazi se produce mult, in serie si prost. Trebuie sa si stii ce cauti si ce sa cumperi si erori oricum se vor face.
Si uite asa, dupa ce am cules de pe bloguri si forumuri adrese, am pornit in cautare de magazine second hand. Din pacate in multe din magazinele second hand se practica preturi la bucata, uneori nemeritat de mari fata de calitate, ceea ce te-ar putea dezarma la inceput, asta probabil pentru ca s-au prins si ei patronii de moda vintage sau retro si acum profita. In cazul asta ar trebui sa puna preturi diferentiate dar la hainele care chiar se pot defini vintage sau retro. Deci vanatoarea de chilipiruri a devenit din start mai dificila.
Am inceput cu bucata din strada Mihai Bravu dintre Obor si Iancului, unde stiam ca as putea gasi macar 2 magazine second hand. Si asa a fost, doar ca am gasit 4 magazine second hand!. Cel de la gura de metrou Iancului, si cum mergeti dinspre Obor inspre Iancului, pe stanga inca 3. Din pacate am ajuns dupa ora de inchidere, adica 14.00, fiind sambata. Un singur second hand era deschis pana la 0ra 17.oo dar nu am apucat sa-l purec prea amanuntit, din cauza unui mic conflict nascut pentru ca o domnisoara vroia sa fotografieze magazinul de pe trotuar si i s-a interzis, ceea ce a dat nastere la discutii, precum ca nu se poate fotografia fara permisiune. In urma unei documentari am aflat ca e adevarat, partial, adica se poate fotografia de pe trotuar care e de domeniul public, dar fara a surprinde persoanele ce lucreaza in magazin, si in nici un caz interiorul. Si nici asa nu-s sigura ca se poate. Pacat, pentru ca ei pierd reclama gratis. Dar eram deja prea iritata ca sa mai vreau sa scotocesc dupa haine, plus ca preturile mult prea mari dupa parerea mea m-au cam indepartat.
Urmeaza sa revin intr-o zi a saptamanii, sa caut mai amanuntit si sa va mai aduc detalii.
Va urez o zi frumoasa si succes la shopping sau mai bine zis la vanatoarea de chilipiruri

Related Posts with Thumbnails