marți, 27 octombrie 2009

Sfaturi pentru promovarea blogului

"Am un blog dar mere rau". Suna cunoscuta problema? Si eu sunt timida in lumea blogurilor, dar ma tratez. Asa ca am sa mai postez linkuri si sfaturi in promovarea blogurilor gasite pe la altii mai breji ca mine in bloguiala, si sa speram ca-si da drumul treaba, despre orice ar fi ea, ca e un blog despre crosetat, ecologie, pareri politice sau poezie. ( Mai putin si avea si rima!)
Aveti aici primul link, cu niste indicatii pertinente, si usor de urmat pentru incepatori asa ca mine.
Sa speram ca aceste sfaturi sa ne aduca mai multi vizitatori pe blog
Bafta!

Unde reciclam?

Afla despre coltul verde din apropierea ta, ca sa stii unde sa reciclezi electrocasnicele, becurile si bateriile. Ai la dispozitie si o harta interactiva care simplifica considerabil cautarea. Asa ca nu mai sta pe ganduri, aduna bateriile vechi, becurile si alte electrice si da o fuga cand te afli prin apropiere. Nu economisi nici un efort de reciclare cand e vorba de binele planetei mama, si mai ales de binele nostru si a celora ce vor veni din urma. Implica-te si recicleaza, pentru un viitor mai curat!

Reciclam si ne distram

Asta sustin ei, ca distrandu-te inveti mai bine. Au numit-o "the fun theory". Si se pare ca functioneaza. Facandu-i pe oameni sa se amuze, au reusit sa le schimbe in bine comportamentul. I-au facut sa recicleze mai mult, si mai corect, sau i-au determinat sa aleaga scarile fixe si nu scarile rulante. Puteti vedea cum pe site. Si daca aveti idei ingenioase si amuzante va puteti inscrie si la un concurs. Bafta!

joi, 22 octombrie 2009

Handmade-ul sau lucrul manual in Romania.

Asta e subiectul care ma intereseaza acum. Unde achizitionez obiecte de artizanat, lucru de mana, handmade in Romania, si de unde imi achizitionez materiale pentru ideile mele de lucru de mana?
Pana acum am dat de diferite site-uri si bloguri despre si cu lucru de mana ale unor doamne si domnisoare foarte talentate, dar ale caruri preturi ma tin putin departe pentru moment. Nu sunt scumpe acesete obiectel handmade, dar nici foarte ieftine. Adica sunt inca un "nice to have" si nu un "must have", pentru mine cel putin, dar inteleg preturile, lucrul de mana e mai mult un hobby sau pasiune in zilele noastre, nu o afacere.
Eu vreau "nice to have" la preturi mai accesibile omului de rand, care vrea sa-si infrumuseteze viata cu mici bijuterii handmade. Pe langa manufactura, care la mine e un hobby nu o munca, trebuie sa luam in calcul materialele scumpe de la producator sau comerciant. De ce asta? ma intreb, si dupa aia imi trece, caci suntem in Romania, unde comerciantul vrea sa-si faca banul repede, nu sa-si castige clienti fideli. Asa ca ambitia mea este sa pacalesc producatorii si comerciantii piparati, si sa gasesc solutii mai ieftine. Deci recyclat si upcycled, plarn adica plastic yarn adica sfoara de plastic din pungi folosite, ate si materiale din second hand, (adica la magazin un ghemulet de 30% lana si 70% acrilic, si cu o textura nu foarte atragatoare, 7 ron = 70000 vechi?! Cat o sa ma ajunga un pulovar oare? ). No way Jose!
Asa ca fetele, puneti capul la contributie, nu aruncati vechiturile caci orice poate fi refolosit si reutilizat, cel putin pentru uzul nostru propriu si personal.
Si va urez creativitate, indemanare si spor!

joi, 8 octombrie 2009

Internetul ca si milioane de gesturi dezinteresate de bunatate, incredere, curiozitate


Gasesc asa de multe documentare interesante pe TED ca le-as posta pe toate, dar nu ar avea sens, cand puteti intra voi pe site sa alegeti ce categorie va place. L-am postat pe acesta, pentru ca a atins un subiect foarte interesant pentru mine, si din cate am vazut din dezbaterea de pe forum, nu numai, si anume ce se intampla cu bunatatea dezinteresata si cu increderea in ziua de azi, cand totul este atat de tehnologic, si petrecem mai mult timp in retea decat cu prietenii, (nu-mi place s-a recunosc asta).
Plus ca am fost fascinata din prima secunda in retea de insasi existenta internetului si de optiunile extraordinare, dpdv educational ca sa numesc doar una, pe care ni le ofera, chiar daca ara si destule parti negative. Si teoria care este prezentata aici despre aceasta existenta a internetului mi se pare foarte aproape de adevar.
Acordatii cateva minute, asta daca sunteti curiosi bineinteles.

luni, 5 octombrie 2009

Reciclarea creativa a pungilor de plastic

Va spun, aceste pungi de plastic sunt dusmanul economiei, a sanatatii si bunastarii noastre si nu numai.
Aceste pungi de plastic, unde le aruncam si de ce sa le aruncam? Se recicleaza aceste pungi de plastic? Unde, cand, cum si in ce se transforma faimoasele pungi de plastic? Si cat ne costa pungile astea de plastic, in bani si in viata sanatoasa?
Daca totul devine prea complicat pentru noi, uitati ce solutii au gasit niste minti creative, si ma pot lauda ca unul din proiecte l-am pus deja in practica, crosetatul cu fasii de plastic, fasii care normal, provin din pungi de plastic. Dar a mai aparut o idee si anume, fuzionatul pungilor de plastic (acasa, cu ajutorul fierului de calcat) pentru a da nastere unei folii de plastic mai groase, prin urmare mai rezistente, cu care puteti crea tot felul de chestii, de la husa ptr laptop la geanta pentru mesageri si mai stiu eu ce. Trebuie doar nitica indemanare si bineninteles niste pungi de plastic.
Ia aruncati un ochi aici va rog, sa vedeti videoclipul in care niste obosite si folosite pungi de plastic, au o sansa la o a doua viata, videoclip care e mai mult decat bine explicat si foarte inspirat.
Have fun, dar nu ardeti casa in proces va rog.
Si aici puteti vedea mandria si bucuria ochilor mei, primul meu cosulet crosetat din pungi de plastic! (nu va fie frica, nu musca).
Ah! Si nu va fie frica sau rusine sa cumparati sacosi de rafie si sa le carati cu voi in geanta, pentru eventualele cumparaturi care apar pe traseu. Numai aia 50 de bani ( sau si mai mult, de ex la un supermarket K... sacosa mica e 57 de bani iar cea de rafie e 2.39 RON) dati pe punga de plastic ar trebui sa va motiveze. Eu asa fac, si de fiecare data cand ma intorc de la magazin, banutii care nu s-au risipit pe punga de plastic merg la pusculita. E amuzant si elementar.
10 drumuri la mag = 10 pungi (sau 20) = 5 RON (10) = 50.000 (100.000) lei vechi = 2 (4) paini
Puteti merge chiar un pas mai departe si sa va faceti voi acasa sacosele, daca stapaniti cat de cat masina de cusut. Satisfactia va fi mult mai mare decat v-ati imagina. Ganditi-va la asta de fiecare data cand vedeti agatata in copac cate o ramasita a unei pungi de plastic, sau in mare cand intrati cu fetita sau baietelul, sau la balaceala din raul de la bunici, (asta daca mai aveti curajul sa intrati in apa!). Acum 15 ani parca mai puteam trage o balaceala fara sa ies cu cate o mizerie de plastic agatata de picior . Din pacate nu mai este cazul...
Si am mai observat ceva, pana acum puteai sa mori si nu dadeai de o punga biodegradabila. Cum a dat guvernul legea, cum problema s-a rezolvat, si au aparut! DECI SE POATE DAR NU SE VREA! Pai trebuie sa se vrea, si trebuie ca noi sa ii facem sa vrea!
Spuneti nu pungilor de plastic!
Date aproximative:
Se degradeaza in 50 - 100 ani
Ajung in alimetatia animalelor
Legate una de alta ar pute inconjura globul de 37 de ori
Reciclare unei tone = 4000 $
Elibereaza toxine in contact cu mancarea

sâmbătă, 3 octombrie 2009

Apel la caritate


Am si eu un vis.Il am de mult, dar greu gasesc sustinatori sau ajutoare, de fapt aproape de loc. toti sunt prea ocupati de propriile nevoi si probleme. Visul meu, si nu numai, cheama caritate, dar nu numai fata de alti oameni in nevoie, ci si fata de planeta noastra. Am tot facut planuri, am avut si am idei, si gasesc in jurul meu atatea altele care ar putea fi aplicate zilnic.
Dar nu gasesc oameni care sa-mi fie alaturi, si prin urmare imi pierd curajul. Stiu, e patetic, dar nu e lipsit de speranta visul meu pentru ca nu se stinge sub nici o forma. Iar ca acum fac apel la voi, caci nu mai vreau vorbe, si reclame, vreau anonimitate dar fapte. Si nu vreau sa fie vorba de lipsa banilor. Cred ca putem gasi o solutie care sa evite subiectul fonduri sau sponsori. Trebuie sa existe modalitati, ingeniozitatea noastra trebuie sa le gaseasca, de a realiza acest vis.
Vreau sa stiu cine se baga?
Cine se baga sa faca ceva orice pentru a aduce usurare in jurul sau? Nu ma refer acum la construit case. Poate o familie din apropiere intampina greutati in a incepe noul an scolar,poate nu au bani pentru cadourile de craciun pe cand noi aruncam atatea, ma refer la lucrurile marunte care totusi ar face o mare diferenta, la speranta.
Ce m-a indemnat sa scriu despre asta? Faptul ca am dat pestre un blog, al unei bunicutze, care croseteaza si ofera modele iar ceea ce castiga din asta, sau ceea ce strange, doneaza.
Din hobbyul si pasiunea ei, invata si daruieste, ceea ce e minunat.
Aveti aici linkul si sper sa aud de la voi de planuri si proiecte. Chiar daca suntem la distanta, asta nu inseamna ca nu ne putem uni, si nu putem da din putinul nostru si altora.
Impartasiti-mi ideile voastre, si vom vedea ce putem face noi, micuti asa cum suntem.
Nu uitati, se apropie Craciunul.
Related Posts with Thumbnails