sâmbătă, 13 iunie 2009

Votati Constantin Brancusi in Top 500 artisti ai secolului 20!!




http://www.saatchi-gallery.co.uk/artvote/
Topul e realizat pe site-ul galeriei Saatchi din Marea Britanie
Ziarele ne spun ca sculptorul nostru ar fi fost chiar pe locul 1 urmat indeaproape de Pablo Picasso dar umbla vorba ca ar fi fost descalificat pentru ca nu prea avea voturi din Romania.Treaba cu descalificarea e un zvon pentru care nu pot garanta.Totusi trebuie sa recunoastem ca locul actual, 17 nu e chiar de ici de colo. Concurenta e acerba, Picaso, Klimt, Monet, Cezanne Modigliani, Matisse, Gaugain, ca sa numesc doar cativa din cei ce ocupa primele locuri. Asa ca e timpul sa ne luam revansa! Nu credeti? Daca nu-l putem duce pe locul 1 macar in top 10 sau 5 nu ar fi o rusine.
Dar sa vorbim si de al doilea concurent din partea tarisoarei noastre, pictorul Victor Brauner care momentan se afla pe locul 151. Not bad. Dar nici prea bine.
La o rapida cautare pe Google aflam ca in cadrul unei licitatii la Sotheby's in luna mai a fost vandut un tablou de al sau cu doar 993.000 $.! O nimica toata. Si la mai mare! daca se poate.
Asa ca romani va astept la vot, chiar daca la ultimele votari s-a cam "chiulit" daca pot spune asa.
Sper sa nu fie si aici cazul, totusi acesti artisti nu ne-au promis nimic si nu ne-au cerut nimic. Au facut totul din pasiune , si poate ar trebui sa dam si noi ceva inapoi!
Related Posts with Thumbnails